Margaréta Szabadidőpark Bajától 1,8km-re található 4500m2-es ingergazdag, kiváló földrajzi adottságokkal bíró, körbekerített területen található. Kitűnő külső helyszíne lehet az óvodai nevelés, iskolai oktatás kiegészítésére. A gyermekek megszokott környezetükből kiszakadva az ismereteket új, szokatlan tanulási helyzetben élményként fogadják, játszva fedezik fel, a gyakorlatban tapasztalják. A tanév tanítási feladataihoz kapcsolódva, a terület adottságait kihasználva, a gyerekek kondíciójához igazodva kínálunk programokat. Programjaink a környezeti nevelés új szemléletével és komplex feladatrendszerrel valósulnak meg. A megismerési folyamatot az élet természetes integráltságára építjük fel, a foglalkoztatást projektmódszerrel szervezzük. Lehetőséget teremtünk arra, hogy a megismert valóság kézműves alkotásokban is testet öltsön. A hagyományos kézműves mesterségeket megismertetve, természetes anyagok használatával a modern technikát évszázados módszerekkel ötvözve az alkotás örömével fejleszthető az alkotókészség. Foglalkozásainkon szerepet kapagasztronómia, mely útján az érzékekre is élményszerűen hathatunk.

A terület adottságai és az épített környezet nagy kalandot is jelent, emlékezetes, maradandó élményt jelent iskolás, óvodás gyermekek, osztálykiránduló csoportok, családok, kirándulók számára.

Megközelíthetőség: menetrend szerinti buszjáratokkal

Természeti környezet:

 • kis halastó, melyalkalmas a tavak élővilágát bemutatni
 • fakadó vizek, patak vízlépcsővel
 • 12 fafajta, köztük több évtizedes ősfák
 • érintetlen területek az ott lakóélőlények megfigyelésére
 • gyíkvárak, sünmenedékek, gombatelepek
 • Parkunk madárbarát kert: 10fajta madár számára kialakított fészkelőhelyeket, etetőket alakítottunk ki


Gazdasági udvar

Kis tanyánkon a gyerekeknek lehetőségük van megismerni a hagyományos paraszti életet, annak Veteményeskertünkben megismerkedhetnek a zöldségnövények tulajdonságaival, termesztésével, hasznával, feldolgozásával. Fűszerkertünkben számos gyógynövényt és fűszernövényt kóstolhatnak meg. Részt vehetnek a gazdálkodáshoz kapcsolódó aktuális feladatok elvégzésébe n: etetés, állatgondozás, veteményezés, kertművelés, komposztálás, terménybetakarítás, befőzés…

Mezítlábasösvény és Kneipp-sétáló

Egészségünk a természeti elemek használatával szorosan összefügg. Az ösvénylényege, hogy egy gyalogospályát különböző struktúrájú anyagokból – fenyőtoboz, fakéreg, kisebb-nagyobb kavicsok, rönkök- alakítanak ki, ami a mindennapokban nem jellemző közlekedési felület és ezen az ösvényen gyalog, mezítláb végighaladva talpunk masszírozásával szokatlan ingerek stimulálják, felfrissítik a szervezet működését, ami jótékonyan hat az egészségre, és izgalmas élményt nyújt.

Játéktárunkban természetes anyagokból készült népi játékok, készségfejlesztő játékok állnak a gyerekek rendelkezésére. A gólyaláb, vaskarika, óriás dominó és építőkockák, célbadobók… maradandó élményt nyújtva alátámasztják, elmélyítik és élményekkel teszik maradandóvá az itt szerzett ismereteket. Labdákat, tollasütőket, homokozójátékokat, krétákat is igényelhetnek a látogatók.

Lehetőséget kínálunk sok-sok szabad játékra az izgalmas érdekességek közt:

 • palánkvár
 • mászóka
 • óriás homokozó
 • mocsárcsúszda
 • sárkonyha
 • zajsarok
 • rajzolda

… és rengeteg felfedezésre váró csoda…

„Élményóra a szabadban” - csomagunkhoz kínált aktuális ajánlatunkat kérje e-mailben!